Harmonieorkest

Het grote korps van harmonie Kunst na Arbeid is een muziekgezelschap dat op een ontspannen manier muziek op niveau maakt. Men draait al heel wat jaren mee in de 2e divisie (vroegere ere-afdeling). Momenteel bestaat het korps uit ongeveer 60 muzikanten, in de leeftijd van 12 tot 65 jaar.

Het repertoire is zeer breed. Bijna alle muziekstijlen komen aan bod, zoals authentieke blaasmuziek, lichte muziek, popmuziek, klassieke bewerkingen filmmuziek, marsen e.d. Geprobeerd wordt om tijdens de verschillende concerten een zo gevarieerd mogelijk programma ten gehore te brengen, waarbij in de verschillende muziekwerken de verscheidene muziekstijlen zijn te beluisteren. Jaarlijks worden vier á vijf concerten gegeven.

De vereniging heeft in Belfeld (gemeente Venlo) vooral ook een sociale functie. Het lidmaatschap is daarom laagdrempelig. In het dorp wordt jaarlijks medewerking verleend aan het inhalen van St. Nicolaas, de St. Maartensoptocht, de carnaval, het vogelschieten, koninginnedag, de communiemissen. Verder worden er diverse malen per jaar serenades verzorgd bij o.a. (gouden) bruiloften, jubilea en andere feestelijke activiteiten.

Al met al heeft het korps een redelijk druk programma, waarvoor dus ook naar behoren moet worden gerepeteerd. Dit gebeurt wekelijks op vrijdagavond van 20.30u tot 22.45u in gemeenschapscentrum ‘De Hamar’ te Belfeld. Dat de sociale contacten binnen de vereniging goed zijn is na de repetitie aan de bar goed te merken. De gezellige en ontspannen sfeer zorgt ervoor dat iedereen met plezier musiceert en de wekelijkse repetitie bezoekt.

Heeft u eventueel interesse om lid te worden van onze vereniging, kom dan gerust eens langs tijdens de repetitie of bezoek één van onze concerten! Voor meer informatie m.b.t. het lidmaatschap kunt u een kijkje nemen op de “Lid worden?” pagina.